top of page

Izjava o zaštiti tajnosti podataka na web stranici

Obavijest o zaštiti privatnosti na mrežnoj stranici

Zaštita Vaše privatnosti nam je važna. Ova obavijest o zaštiti privatnosti objašnjava kako prikupljamo Vaše osobne podatke, zašto to činimo i s kime ih možemo dijeliti. Ova se obavijest o zaštiti privatnosti primjenjuje na mrežne stranice koje su s ovom izjavom povezane kada odaberete „Privatnost“ u podnožju stranice, kao i na mobilne aplikacije i digitalne usluge koje su povezane sa ovom izjavom ili ju objavljuju. U ovoj obavijesti o zaštiti privatnosti, mrežne stranice, aplikacije i digitalne usluge koje mogu voditi na ili objavljivati ovu Izjavu o zaštiti privatnosti, skupno su nazvane „mrežne stranice“.

Informacije koje prikupljamo i način na koji ih koristimo

•             Sažetak: Ova mrežna stranica može prikupljati osobne podatke koji vas izravno identificiraju ili se mogu koristiti u kombinaciji s drugim podacima kako bi identifikacija bila moguća. Primjeri osobnih podataka koji Vas izravno identificiraju uključuju vaše ime, kontakt podatke, adresu e-pošte i druge povezane podatke. Naše mrežne stranice također mogu prikupljati podatke koji vas ne identificiraju izravno imenom ili kontakt podacima, ali se mogu koristiti u svrhu identifikacije na način da je određeno računalo ili uređaj posjetilo našu mrežnu stranicu.

Putem ove mrežne stranice možemo prikupljati sljedeće podatke o vama: 

•             Kontakt podaci: Ovo može uključivati podatke kao što su ime, adresa, telefonski broj, adresa e-pošte i druge slične podatke („Osobni podaci“). Ove podatke prikupljamo kako bismo mogli komunicirati s vama. Uvijek možete odbiti dati nam svoje Osobne podatke, ali tada vam možda nećemo moći pružiti određene informacije, proizvode ili usluge.

•             Dodatni podaci: Neki dijelovi naše mrežne stranice omogućavaju vam dijeljenje dodatnih osobnih podataka s nama. Primjerice, možete se pretplatiti na jedan od naših popisa za slanje poruka e-pošte ili elektroničkih biltena. Podatke koje nam date možemo koristiti kako bismo vam poslali tražene informacije, odgovorili na vaš upit, unaprijedili svoju mrežnu stranicu, verificirali vaš odnos s nama te poduzeli druge aktivnosti koje mogu biti potrebne kako bismo odgovorili na vaš upit.   

•             Interesi i preferencije: Ovi nam podaci omogućavaju da bolje razumijemo kako vas uslužiti temeljem vašeg interesa za naše proizvode i usluge. Ovi podaci mogu uključivati vaše preferencije u vezi načina kontaktiranja s vama, daljnjeg razvoja poslovnog ili stručnog odnosa, razumijevanja preferencija u vezi usluge ili proizvoda, jezika, marketinške preferencije i određene demografske podatke. Neke od ovih podataka prikupljamo uz vaš pristanak, a neke prikupljamo automatski radi opravdanih razloga poslovne prirode.

•             Uporaba mrežnih stranica: Ove podatke koristimo kako bismo upravljali i osigurali naše mrežne stranice i sustave. To može uključivati podatke o vašoj IP adresi („internetski protokol“), datum i vrijeme sesije mrežne stranice, zemljopisnu lokaciju i vaše kretanje stranicom kao i druge podatke koji se prikupljaju putem naših weblogova, kolačića (eng. cookies) i na ostale načine.  Ovo također može uključivati podatke koji vas ne identificiraju izravno, ali su podudarni s vašim uređajem. Moguće je da vaša IP adresa ili kolačići koje mi koristimo sadrži podatke koji se mogu smatrati osobnim podacima. Kako koristimo kolačiće i druge tehnologije detaljnije je opisano u nastavku teksta. Ti se podaci prikupljaju automatski, radi opravdanih poslovnih razloga.

Također možemo koristiti podatke kako bismo ispunili pravne ili zakonske obveze, primjerice izvješćivanje u slučaju neželjenog događaja ili provedbe naših prava; u svrhu čuvanja poslovne dokumentacije, upravljanja mrežnom stranicom, istraživanja i razvoja proizvoda, što predstavlja opravdan interes tvrtke ADD tim d.o.o.

Kad je to zakonski dopušteno, iz prethodno navedenih razloga, Vaše osobne podatke možemo pridodati ili spojiti s javno dostupnim podacima, podacima koje smo o Vama dobili od trećih strana ili onima iz drugih zakonitih izvora. Imate pravo izraziti neslaganje s takvom obradom svojih osobnih podataka (ili ne sudjelovati u njoj) tako što ćete nas kontaktirati na način naveden u odlomku „Kako nas kontaktirati“.

Kolačići i slične tehnologije

Web-pratilice (eng. web beacons)

Ova stranica može koristiti tehnologiju poznatu pod nazivom web-pratilice koje omogućavaju prikupljanje podataka o prometu stranice. Web-pratilica je grafika na mrežnoj stranici ili u poruci e-pošte osmišljena kako bi pratila stranice koje posjećujete ili poruke koje otvarate.  Podaci o prometu stranice prikupljaju se kada posjetite jednu od naših stranica putem računala koje je poslužitelj naše stranice („poslužitelj mrežne stranice“).

Na određenim mrežnim stranicama ili u e-pošti koju vam pošaljemo, možemo koristiti tehnologiju pod nazivom web-pratilice (također poznatu i pod nazivom „akcijska oznaka (engl. action tag)“ ili „tehnologija čistog GIF-a“). Web-pratilice možemo koristiti kako bismo utvrdili koje su naše poruke e-pošte otvorene i jesu li primatelje potaknule na djelovanje. Web-pratilice također pomažu analizirati učinkovitost mrežne stranice mjerenjem broja posjetitelja na stranici ili broja klikova na određene ključne elemente stranice.

Kolačići (eng. cookies)

Ova mrežna stranica može koristiti „kolačiće“. Kolačić je mala datoteka koju mrežna stranica može prenijeti na tvrdi disk vašeg računala gdje se nalaze datoteke internetskog preglednika.  Zahvaljujući kolačiću određene podatke ne morate višekratno unositi u određena polja za registraciju budući da se kolačići koriste kako bi stranici omogućili da „upamti“ informacije koje je posjetitelj prethodno unio. Kolačić vam također pomaže pružiti informacije o specifičnom sadržaju i prati kako se koriste određeni dijelovi stranice. Kolačiće na vaše računalo možemo instalirati mi ili treća strana s kojom imamo poslovni odnos, kao što su usluge mrežne analitike ili internetskog oglašavanja. Kod većine internetskih preglednika ili drugih računalnih programa, možete promijeniti postavke kako biste izbrisali kolačiće s tvrdog diska, blokirali sve kolačiće ili primili upozorenje prije pohranjivanja kolačića. Molimo provjerite upute svog preglednika kako biste doznali više o tim funkcijama. Ako odbijete kolačiće, funkcionalnost stranice može biti ograničena i postoji mogućnost da nećete moći iskoristiti sve značajke stranice.

Ne prati (eng. Do Not Track)

Postoje različiti načini sprječavanja praćenja vaših internetskih aktivnosti.  Jedan od njih je podešavanje postavki preglednika tako da obavijesti mrežne stranice koje posjećujete kako ne želite da o vama prikupljaju određene informacije. To se naziva signal „ne prati“ (eng. Do-Not-Track - DNT). Molimo imajte na umu da naše mrežne stranice i web-resursi trenutačno ne odgovaraju na takve signale koje im šalju internetski preglednici. U ovom trenutku ne postoji univerzalno prihvaćeni standard koji bi regulirao ponašanje kompanije kada otkrije DNT signal. 

Izbori u vezi kolačića

Europski savez za digitalno i interaktivno oglašavanje održava mrežnu stranicu na kojoj je moguće odbiti primanje ciljanog oglašavanja od nekih ili svih tvrtki koje sudjeluju u programu, a bave internetskim oglašavanjem. Više informacija o EIDAA možete pronaći na http://www.youronlinechoices.eu

Zašto dijelimo Vaše podatke

Vaše osobne podatke možemo dijeliti s trećim stranama zbog vrste posla koji obavljaju za ADD tim d.o.o., na primjer slanje e-poruka, upravljanje podacima, smještanje naših baza podataka na mrežni server (engl. hosting), pružanje usluga obrade podataka, pružanje usluga korisničke podrške ili kako bismo mogli unaprijediti ili dodati podatke o Vama dobivene od drugih subjekata. Naši ugovorni partneri ne smiju upotrebljavati te podatke, osim ako pružaju usluge nama ili usluge na projektima u suradnji s nama (npr. neki naši proizvodi razvijaju se i stavljaju na tržište na temelju sporazuma s drugim tvrtkama).

Vaše osobne podatke dijelit ćemo ako nam je to naloženo sudskim nalogom ili drugim zakonitim zahtjevom državnih tijela za otkrivanje osobnih podataka, uključujući ispunjavanje obveza u vezi s nacionalnom sigurnošću ili provedbom zakona, osiguravanjem internetske sigurnosti ili kad je to propisano zakonom. U vrlo rijetkim okolnostima, kad je riječ o nacionalnoj ili državnoj sigurnosti ili sigurnosti tvrtke ADD tim d.o.o., zadržavamo pravo dijeljenja svojih baza podataka o posjetiteljima i kupcima s odgovarajućim tijelima.

Vaše osobne podatke možemo dati trećoj strani ako je riječ o prodaji, dodjeli ili drugom prijenosu upravljanja mrežnom stranicom s kojom su podaci povezani. U tom ćemo slučaju od kupca tražiti da s osobnim podacima pristane postupati u skladu s ovom obaviješću o privatnosti.

Google Analytics

Google Analytics koristi se kako bi naša stranica bolje funkcionirala te kako bismo bolje razumjeli koji se dijelovi stranice koriste. Google Analytics koristi tehničke alate kao što su kolačići prve strane i kod JavaScript programa radi prikupljanja podataka o posjetiteljima. Usluga Google Analytics prati posjetitelje do stranica koje imaju omogućen JavaScript. Google Analytics anonimno prati interakciju posjetitelja i mrežne stranice, uključujući i njihovo ishodište i što su radili na stranicama. Google Analytics prikuplja prethodno navedene podatke od korisnika.

Ovi se podaci koriste za administriranje i ažuriranje mrežne stranice; mi ćemo također procijeniti jesu li posjetitelji stranice podudarni s očekivanim demografskim podacima posjetitelja i utvrditi kako ključna publika koristi sadržaj.

Kolačići prve strane (kao što su kolačići usluge Google Analytics) i kolačići treće strane (kao što su kolačići DoubleClick) bit će korišteni u svrhu izvješća o tome kako su impresije oglasa, ostale uporabe oglašivačkih usluga i interakcija s tim impresijama oglasa i oglašivačkim uslugama povezane s ovom stranicom. 


A. Odredba o isključivanju:

Google analytics posjetiteljima stranice koji ne žele da se njihovi podaci prikupljaju nudi odredbu o isključivanju. Više informacija o toj mogućnosti možete doznati ovdje: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

B. Googleova uporaba podataka:

Google i podružnice u njegovu potpunom vlasništvu mogu zadržati i koristiti, prema uvjetima svoje Politike Privatnosti (dostupna na http://www.google.com/privacy.html ili na drugim adresama koje Google može ustupiti), podatke koje su prikupili tijekom vaše uporabe otkrivanja i dijeljenja podataka Google Analytics.

Dodaci društvenih medija

Naše mrežne stranice mogu koristiti dodatke društvenih medija kako bi vam omogućili jednostavno dijeljenje informacija s drugima. Kada posjetite naše mrežne stranice, operater dodatka društvenih medija koji se nalaze na našoj stranici može instalirati kolačiće na vaše računalo koje tom operateru omogućavaju prepoznavanje pojedinaca na stranici, a koji su prethodno posjećivali našu mrežnu stranicu. Ako ste se prethodno logirali na stranicu društvenog medija tijekom pretraživanja naše stranice, dodaci društvenih medija mogu omogućiti tom društvenom mediju da prima podatke koji se izravno mogu identificirati s vama, a pokazuju da ste posjetili našu stranicu. Dodatak društvenih medija može prikupljati podatke o posjetiteljima koji su se prijavili na društvene mreže o tome kakva je njihova specifična interakcija s dodatkom na našoj mrežnoj stranici. Dodaci društvenih medija također mogu dopustiti mrežnoj stranici društvenog medija prikupljanje podataka o Vašim aktivnostima na našoj mrežnoj stranici s drugim korisnicima njihovog društvenog medija. Tvrtka ADD tim d.o.o. ne kontrolira sadržaj dodataka društvenih medija. Za više informacija o dodacima društvenih medija koji se nalaze na njihovim stranicama pogledajte izjave o zaštiti privatnosti i dijeljenju podataka tih medija.

Koliko dugo smijemo čuvati Vaše podatke

Vaše ćemo podatke čuvati tijekom razdoblja koje je potrebno da bi se ispunile opravdane i zakonite poslovne obveze u skladu s pravilima tvrtke ADD tim d.o.o. o čuvanju dokumentacije te primjenjivim zakonima i propisima.

Podaci o djeci

Ova stranica nije namijenjena ni osmišljena za osobe mlađe od 16 godina. Ne prikupljamo svjesno osobne podatke od osoba mlađih od 16 godina. 

Kako osiguravamo vaše podatke 

Razumijemo važnost održavanja povjerljivosti i privatnosti Vaših podataka te stoga osiguravamo razumna fizička, elektronička i proceduralna jamstva kako bismo zaštitili osobne podatke koje obrađujemo i zadržavamo. Pristup Vašim podacima ograničen je na autorizirano osoblje, agente, izvođače, dobavljače, podružnice i poslovne partnere te ostale kojima je takav pristup potreban da bi obavljali svoje dužnosti i odgovornosti u ime tvrtke ADD tim d.o.o. Premda nastojimo štiti podatke koje obrađujemo i održavamo, molimo imajte na umu da nijedan sigurnosni sustav ne može spriječiti sve moguće povrede sigurnosti.

Vaša prava i izbori

Slobodno zatražite informacije o tome kako koristimo Vaše osobne podatke i s kime ih dijelimo. Također, Vaše je pravo vidjeti i dobiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama. Ako vjerujete da su bilo koji podaci netočni ili nepotpuni, imate pravo zatražiti njihov ispravak ili brisanje.

U određenim slučajevima također imate pravo prenošenja Vaših podataka drugom društvu ili osobi u strojno čitljivom obliku.

Mogu postojati opravdana ograničenja kada nećemo biti u mogućnosti ispuniti Vaš zahtjev.

Kontakt podaci:

Bilo koji od prethodno navedenih zahtjeva možete uputiti na

ADD tim d.o.o.

Kralja Držislava 3

10 000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: +385 91 504 25 58

Kako predati pritužbu

U slučaju pritužbe na način rukovanja Vašim osobnim podacima, možete kontaktirati našeg povjerenika za zaštitu osobnih podataka na info@addtim.hr koji će istražiti pritužbu.

Ako niste zadovoljni odgovorom ili vjerujete da obrada Vaših osobnih podataka nije u skladu sa zakonom, možete poslati pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Poveznice na stranice trećih strana

Da bismo izašli u susret našim posjetiteljima, ova stranica može sadržavati poveznice na stranice za koje mi vjerujemo kako mogu ponuditi korisne informacije, a u vlasništvu su i njima upravljaju treće strane. Ovdje opisane politike i procedure ne primjenjuju se na te stranice. Nismo odgovorni za prikupljanje ili uporabu osobnih podataka na bilo kojoj stranici treće strane, stoga se odričemo bilo kakve odgovornosti u vezi uporabe osobnih podataka od treće strane, a koji su dobiveni korištenjem mrežne stranice treće strane. Predlažemo Vam da izravno kontaktirate te stranice u vezi informacija o njihovim politikama privatnosti, zaštite podataka, sigurnosti, prikupljanja podataka i njihove distribucije.

Promjene naše prakse zaštite privatnosti podataka

Ovu izjavu o zaštiti privatnosti možemo ažurirati s vremena na vrijeme, a zadnja inačica biti će dostupna na ovoj stranici. S vašim ćemo osobnim podacima uvijek postupati u skladu s izjavom o zaštiti privatnosti koja je na snazi u trenutku prikupljanja podataka. Nećemo koristiti ili otkrivati vaše osobne podatke drugom tijelu koje bi vaše osobne podatke koristilo za svoje vlastite svrhe, osim ako Vas o tome ne obavijestimo i damo Vam priliku da se očitujete.

1. srpnja 2019.

Izjava o privatnosti: About
bottom of page