top of page

Predstavljanje knjige
Moja priča o Zagrebu

Dnevnih novih uspomena

DSC_3186 (2).jpg
Predstavljanje knjige: About Me

Prilog HRT-a

Regionalni dnevnik, HRT 4

Povodom 75. obljetnice Knjižnice Medveščak i predstavljanje zbirke priča "Moja priča o Zagrebu" Hrvatska radiotelevizija snimila je prilog koji je prikazan 19. listopada 2023. u Regionalnom dnevniku, HRT 4 programa.

Predstavljanje knjige: Video
DSC_4530.jpg

Knjižnica Medveščak

U gostima kod prvog susjeda

Bil je to jedan užurbani jesenji dan. Snimanje priloga HRT-a ujutro. Cijeli dan u poslovnim sastancima. Prvi posjetitelji bili su u knjižnici već pola sata ranije. Oprema za prezentaciju nam je štekala. Nema veze, možemo i bez toga. Onda je došel celi razred iz VII. gimnazije... Uzbuđenju nikad kraja!

Predstavljanje knjige: Welcome
DSC_4549 (1).jpg

Živopisni susedi s Medveščaka

Fala kaj ste podijelili svoje priče o sjećanju na Zagreb jednog vremena!

Predstavljanje knjige: Quote
Predstavljanje knjige: Pro Gallery
DSC_3284.jpg

Knjižnica Marije Jurić Zagorke

Ostvareni san male Zagrepčanke

Želim, od srca želim svim djevojčicama i dječacima koji vole čitati i pisati da sjećanja na svoj zavičaj i djetinjstvo zabilježe kako bi nove generacije mogle učiti o svom gradu kroz njihove priče. Veliki dio moga djetinjstva provela sam upravo u knjižnici na Krvavom mostu broj 2. Stoga vam ne mogu opisati sreću što sam Moju priču o Zagrebu upravo imala prilike predstaviti na ovoj adresi. Hvala gospođama knjižničarkama koje su me bodrile kao djevojčicu od 10 godina koja je cijele ljetne praznike provela u knjižnici. Veliko hvala današnjim knjižničarkama koje su me ugostile i potrudile se da i ovo predstavljanje bude jedno novo sjećanje na Zagreb kakav želimo, Zagreb kakvog volimo!

Predstavljanje možemo održati i u vašoj knjižnici! 

Predstavljanje knjige: Welcome
DSC_3125_3b0ba6.jpg

Od kuda ti inspiracija?

Postoji jedna sila koja me rano jutro zvleče iz kreveta i tjera da pišem. Ta sila zove se ljubav prema zavičaju. Zagreb mog djetinjstva još uvijek je prisutan u svakoj mojoj šetnji gradom, svakom sjećanju na dragog suseda il' pajdaša, svakom ispijenom kavicom i sjetnim pogledom na izlog u kojem više nije foto radnja. Mnogi Zagreb doživljavaju samo kao veliku metropolu, kao glavni grad. Moj Zagreb je grad velikog srca, dragih ljudi, raspjevanih klinaca i fakina iz Tkalče. Željela sam da čujete i tu priču.

Predstavljanje knjige: About

Predstavljanja knjige vrlo su emotivna. Vlada veliko uzbuđenje gostiju. Nastojimo se šaliti, smijati na račun starih vremena, ali neminovno je da ponekad i suzu pustimo.

No, kaj da vam velim. Ne bum vam lagala. Takva je cijela knjiga! 

DSC_3242.jpg

Poznanstva iz virtualnog svijeta

Bok, ja sam Žana s profila IntoZagreb!

Pisanje o Zagrebu potaknulo je nova poznanstva. Mnoge koji me podržavaju nisam još upoznala uživo. Pratimo se na društvenim mrežama i međusobno podržavamo. Zagrebu treba takva podrška! Jedna od njih je i Žana Dabac koju sam tek upoznala na predstavljanju u knjižnici Marije Jurić Zagorke. Žana na svom Instagram profilu IntoZagreb objavljuje fotografije kakve su u oku promatrača, bez filtera. Na profilu možete pronaći i kratke priče i kronike o umjetnosti, kulturi, arhitekturi i ljudima iz zagrebačkog života.

Ma koga zanima ta tvoja priča?

Magična brojka od 6 komada

Moja priča o Zagrebu pisana je s namjerom da zabilježi sjećanja i potakne druge Zagrepčane i sve ljude koji vole Zagreb na dijeljenje njihovih priča o sjećanjima na grad i njegove stanovnike. Ovo je knjiga za sve generacije. Kupuje se za poklon unucima, prijateljima koji su odselili, prijateljima koji su tek pristigli u Zagreb. Iako broj 6 nikada ne bih odabrala kao moj broj, nekako se baš pogodilo da svi koji su naručili više od dva primjerka knjige su uvijek naručili baš 6! Sa mnom je na slici gospođa Vesna koja Zg curku prati na Instagramu. Njenih 6 knjiga poklonjene su prijateljicama i familiji, a jedna je poslana i Zagrepčanki s dugogodišnjom adresom u Parizu.

DSC_3239 (1).jpg
DSC_3058.jpg

U vrtlogu vremena

Još jedna knjiga o Zagrebu

Ivana Julius ovo nam je ljeto učinila pustolovnim i povela nas u mračni srednji vijek. Ravno u ruke Barbari Celjskoj, ženi koja je u legendi znana kao zla i okrutna Crna kraljica. "U vrtlogu vremena" knjiga je zbog koje ćete posjet Kraljičinom zdencu od sada doživljavati na potpuno drugačiji način. Kreativna energija Zagreba se budi! Veselim se novim knjigama i projektima koji će očuvati sjećanje na Zagreb. Hvala Ivani što je bila gošća na predstavljanju knjige!

Predstavljanje knjige: Services
Predstavljanje knjige: Pro Gallery
Pozornica.jpg

Predstavljanje knjige u kampusu Algebra

Predstavljanje knjige: Welcome
Stjepko.jpg

Kad priča postane zbilja

Predstavljanje koja je okupilo sve kojima je ova knjiga više od knjige. Sve koji su dio moje priče već godinama. Došli su moji prijatelji iz osnovne škole, moji sadašnji kolege, moja frizerka, kozmetičarka i mesar. Došli su tatek Dragec i njegovi pajdaši. I moj sin je našel vremena. Znate kak je to kad idete u srednju školu. Nemate baš cajta po nekakvim predstavljanjima knjiga špancirati. Došli su Sljemenaši. Došli su svi kojima je Zagreb u srcu!

Predstavljanje knjige: Quote

Moja učiteljica Julijana Mirčeta

Naučila me čitati i pisati. Naučila me ne odustajati. Bila mi je podrška od prve napisane priče. Sretna sam što sam joj mogla zahvaliti upravo objavom knjige i pozvati je da bude gošća na predstavljanju iste.

Julija Mirčeta
Predstavljanje knjige: About

Važno je imati pravu podršku!

Hvala vam!

Ivana Radaljac

Ivana Radaljac Krušlin

Voditeljica događaja

Veliki dio medijske podrške u stvaranju knjige, još dok je bila samo skupina od nekoliko priča pružio je upravo Radio Sljeme. Sami su me otkrili, sami su se ponudili pomoći. Prate me u stopu kao što prate sva gradska zbivanja. I ja pratim njih. Slušam ih gdje god bila.

Doris Karamatić

Doris Karamatić

Akademska glazbenica harfistica

Doris i ja upoznale smo se preko Instagrama i tom prilikom mi je rekla: "Kad ćeš imati predstavljanje knjige, ja ću ti doći svirati!" Tako je i bilo. Zapratite Doris i uživajte kao što smo mi uživali na ovom lijepom događaju slušajući kako na harfi zvuče neki od nama omiljenih zagrebačkih hitova. 

Martina Piškor

Čuvarice sjećanja

Grupa zaljubljenica u stara vremena i istraživačica povijesnih neobičnosti.

Družim se s čuvaricama u književnom klubu Marije Jurić Zagorke. Učim od njih o povijesti Zagreba i književnosti. Pomogle su mi na svim događajima čitati moje priče, dočekati goste i pritom uvijek donijeti vedro raspoloženje.

Predstavljanje knjige: Services
Predstavljanje knjige: Pro Gallery

Predstavljanje knjige u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke

Još jedna dobra priča s Dolca

DSCN5231.jpg
Predstavljanje knjige: About
IMG-20230519-WA0005.jpg

I bilo je lepo, i navek nam bu!

Večer posvećena uspomenama

Često se pitam kaj bi nam sad Zagorka rekla da nas vidi. Jel bi nam rekla da smo skroz fulale poantu njene rečenice ili poruku romana? Jel njen favorit bio kapetan Siništa ili ipak car Josip? Koja je veća frajerica, Nera ili Gordana? Vjerujem da bi joj bilo drago da zna da se često sastajemo kod nje doma i tak raspredamo, uspoređujemo njene romane i svakodnevicu, divimo se koliko je bila uporna i pisala, pisala i samo pisala. Prvo predstavljanje knjige održanp je upravo kod Zagorke. Okupilo je mnoštvo susjeda, pratitelja i ljudi dobre volje koji su pričali o svojim sjećanjima na Zagreb. Hvala svima na podršci i dolasku! Posebno hvala velikom pajdašu, gosponu Iveku Milčecu na osvrtu i predstavljanju knjige te Ani Zbiljski, voditeljici Memorijalnog stana na organizaciji događaja i moderiranju istog.

Predstavljanje knjige: About