• zg_curka

Prosim lepo, otvorite mi haustor

Tog ljeta krajem osamdesetih dok još nije bilo kafića, a jedina atrakcija bila je Međunarodna smotra folklora, došel je susedu Loli u goste brat iz Australije.


Osim činjenice kaj je prihajal nakon dugo vremena tak izdaleka, bil je pojava sam za sebe. Gospon, kak bi danas rekli u najboljim godinama, a kaj su to najbolje godine, je, to bum bome ostavila da si svatko sam za sebe razbere.


Hodal je kak puran Opatovinom gore-dole, a sa glave nije skidal kaubojski škrlak. Bil je smešan jer je kakti pozabil puno domače reči, pa je stalno onak zavlačil kako ti pravi Australijanec i rado bi umetal te stranjske reči u svoje rečenice.


U to vreme znal se red, i znalo se do koje je vure pristojno ići u goste, a kad je vreme da se pobereš doma. Znalo se kad se iznosi smeće i kad se zaključavaju haustori. Nije se zvonilo kad god. Osim kaj nisu svi niti imali zvonca, znalo se da se to ne radi popodne nakon obeda, a bome niti nakon 21h.

Ljeto se bližilo kraju. Gospon Australijanec je već polako prestal biti atrakcija, iako još nije bil nafčil sve naše navade. Tak i onu da se ne špancira po kućama nakon kaj padne mrak.


Opatovina je utihnula, hvatali smo malo svježine u toj ljetnoj i mirnoj večeri kad se čulo kucanje po staklu prozora.


„Gospon Australijanec, dobra večer! Kaj se dogodilo?“

„Sve je oukej. Idem prek susedima, pa biste mi šteli open the haustor, please.“


#mojzagreb #takimamterad #mojapriča #haustor

26 views

Recent Posts

See All